Pastificio Caponi
De Caponi pastafabriek is een ambachtelijke Toscaanse pastafabriek, beheerd door twee broers, Andrea en Alessandro Tagliagambe.
Het bedrijf produceert gedroogde eierpasta, voert eerst zorgvuldig onderzoek uit voor de basis grondstof van de hoogste kwaliteit.
Om onze pasta te produceren maken we alleen gebruik van harde Canadese tarwe, de beste dankzij het hoge proteïne gehalte, en verse eieren, één voor één met de hand geopend en gecontroleerd door een speciale werknemer.
Het drogen is de belangrijkste fase van het productie proces en met dit aspect verschilt de Caponi pastafabriek van de andere pasta fabrieken, het drogen vergt dan ook een zeer lange tijd van 70 à 80 uur op kamer temperatuur.
Deze aparte bereidingswijze staat niet toe om de organolectische eigenschappen van het deeg te wijzigen.
Dagelijkse productie: circa 200 Kg
De Caponi pastafabriek, streeft 50 jaar een productieproces na, dat zoveel mogelijk lijkt op oude traditie om pasta te maken zoals oudere Italiaanse huisvrouwen nog pasta maken, wij kunnen dus geen industriële hoeveelheden produceren en het is om deze reden dat onze producten bestemd zijn voor een selecte groep klanten en liefhebbers van goed voedsel en Italiaanse culinaire tradities.
Missie:
Ons doel is door te gaan met de traditie, dat, kenmerkend is voor onze productie, maar met een vleugje van moderniteit, door middel van innovatief design en in het oog springende verpakkingen.